Mina klienters bästa produktivitetstips

Mina klienters bästa produktivitetstips

Jag har coachat sedan 1997, hundratals klienter på flera kontinenter. En återkommande fråga för många har varit hur de ska bli mera produktiva. Eftersom jag är coach och inte produktivitetsexpert, så jag utgår från frågor, istället för rekommendationer. De vanligaste är:

  1. Vad vet du från erfarenhet som fungerar för dig? Kan du göra mer av det?
  2. Vad vet du inte fungerar? Kan du minska eller ta bort det?
  3. Vad har du tänkt/hört/läst som verkar intressant men som du inte kommit dig för att prova ännu? 

Utifrån dessa frågor blir det experimentverkstad. Klienten provar något, reflekterar över hur det gick, provar något nytt och hittar så småningom det som fungerar för henne/honom. Även om det alltid är individuellt så finns det vissa lärdomar som ofta återkommer.

Boka luft i almanackan

När arbetsplatsens almanackor är delade så att det är fritt fram att boka in varandra på möten, då blir det extra viktigt att reservera tid för sig själv. Tid för att förbereda möten, tid för att följa upp möten och tid i ”reserv” för det oförutsedda. Till och med bokad tid för att reflektera.

Tukta tiden för mejl

Mängden mejl och den tid det tar att läsa och svara verkar tynga de flesta av mina klienter. De känner ett tryck på sig att hålla koll på sin mejl och svara snabbt och det suger tid och energi. Många verkar bli hjälpta av att bestämma fasta tider på dagen då de svarar på mejl, till exempel 10:30-12 och 16-17:30. (Observera att de som regel inte börjar dagen med att kolla mejl.) Och däremellan stänga av mejlen så den inte ständigt drar deras uppmärksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt

soren@mastercoach.se
+46 8 544 00 610
+46 708 94 24 06
Ramsö, 185 99 Vaxholm