Klienters bästa produktivitetstips 2

Klienters bästa produktivitetstips 2

Här är några av de vanligaste metoder mina klienter har hittat genom åren för att få mera gjort.

Ta det viktigaste när du är på topp

När är din bästa tid på arbetsdagen? För många är det på morgonen, medan utpräglade nattmänniskor verkar vara som mest fokuserade lite senare på förmiddagen. Om man disciplinerar sig till att ta sig an den viktigaste uppgiften eller uppgifterna på sin bästa tid så får man mer gjort.

Veta vad som är viktigast

De flesta blir mer produktiva om de har en tydlig uppfattning om vad som är dagens viktigaste uppgifter. En till tre punkter, inte fler, som de i första hand vill få gjort. Och som de faktiskt fokuserar på och låter annat, mindre viktigt, anpassa sig runt.

Våga stänga dörren

Detta verkar särskilt gälla svenska chefer. De vill vara tillgängliga, dörren ska ständigt stå öppen för medarbetarna. Det är förstås en bra tanke, men det innebär ofta att de hela tiden blir avbrutna och måste komma in tidigt eller stanna sent för att få ro att jobba med det som är viktigt. Många klienter har pratat med sina medarbetare om att de kommer att stänga dörren när de behöver koncentrera sig. Om det verkligen är något brådskande och viktigt kan medarbetarna knacka på, annars återkom när dörren är öppen igen. Det verkar kräva lite mod men ger bra utdelning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt

soren@mastercoach.se
+46 8 544 00 610
+46 708 94 24 06
Ramsö, 185 99 Vaxholm